יום שלישי, 11 בדצמבר 2018

מערכות כריזה

האימייל, הwhatsapp-, הפייסבוק ושלל האתרים ותוכנות המסרים לא הצליחו להחליף את הצורך בהעברת מסרים קולית ומידית, הנדרשת לעתים באירועים, במתחמים עסקיים, במפעלים ובמבנים ארגוניים. הדרישה להתקנת מערכות כריזה היא מעבר לצורך של אותו ארגון, ומצויה גם בהנחיות משטרת ישראל ובמספר תקנים המתייחסים לבטיחות וביטחון במבנים ובעסקים.
חוק רישוי עסקים קובע במפורש את הצורך בהתקנת מערכות כריזה, ואף מפרט את עוצמות השמע ופריסת המערכת בהתאם לגודל המרחב, לכמות האוכלוסייה השוהה בו ולסיכונים הקיימים. גם התקנים לכיבוי אש ושחרור עשן מתייחסים לצורך במערכת התראה וכריזה שתתריע בזמן אמת ותבטיח פינוי מהיר של הנוכחים בזמן אירוע אש.

מערכות כריזה- איך זה עובד?

מערכת הכריזה הבסיסית כוללת רמקול ומיקרופון, כאשר איכותם של אלה וטווח הקליטה והשמע שהם מספקים מותנה באופי ומפרט המכשירים. לצד מערכות כריזה אישיות וניידות אשר טווח השמע ואיכות הצליל שלהן מוגבלת ומתאימה לחללים קטנים וסגורים, ניתן למצוא גם מערכות מתקדמות הכוללות רסיבר, שולחן מדיה, פריסת רמקולים רחבה והבטחה לשמע בפיזור שווה ואחיד במתחמים גדולים, מיקרופונים אלחוטיים בעלי טווח קליטה רחב במיוחד, מכשירים מסנני רעשים להעברת צליל מושלם ושלל שכלולים טכנולוגיים. חשוב להתאים את מערכת הכריזה הנבחרת והמוצרים המשלימים המלווים אותה לצורך של הארגון והמקום, שכן מערכת שאינה מספקת פריסה מתאימה ואיכות צליל ביחס לצרכי החלל לא תיתן מענה ואילו מערכות בעלות פריסה רחבה מדי יהוו בזבוז כסף מיותר.

שילוב של מדיה ובידור

למרות שעדיין ניתן להשיג מגאפונים ומערכות ניידות לכריזה המיועדות להעברת מסרים בלבד, הטכנולוגיה המתקדמת מאפשרת כיום שילוב של מערכות אלו לצד מערכות תקשורת ובידור, מערכות שליטה ובטיחות, מערכות לגילוי אש ועוד. חשוב לדעת כי כלכלי ונכון הרבה יותר לתכנן את כל צרכי התקשורת של הארגון תחת חבילה אחת, שתאפשר הן שליטה נוחה ויעילות למשתמשים, הן חיסכון במקום והן חיסכון בעלויות.
גם בתי ספר, קניונים, מרכזים מסחריים ומוסדות אחרים שבוחרים להעביר הודעות קוליות בזמן אמת, לא מוותרים על הצורך במערכת ניהול תורים (למרפאות ובתי מרקחת למשל), בשילוב מוזיקה כאמצעי הודעה והתראה (החלפת הצלצול הקולני והמאיים בבתי הספר) או פשוט שילוב של מוזיקה, פרסומות ותכנים נוספים כדרך קבע.

עלויות ואתגרים

לא ניתן לספק טווח להתקנת מערכות כריזה מבלי להכיר את צרכי הארגון, גודל המתחם והתאמת הרשת הטכנולוגית המתאימה. ההפרש בין עלויות הבסיס לעלויות הצרכים בפועל עשוי להיות בן מאות אחוזים ולנוע ממאות בודדות של שקלים (למערכות כריזה וקריוקי) ועד לעשרות אלפי שקלים למערכות כריזה הכוללות הגברה, אבטחה, גילוי אש ומערכות תקשורת ומולטימדיה נוספות. באמצעות רשת הפתרונות הללו ניתן ליצור גם התאמה הכוללת מערכות טלוויזיה במעגל סגור, שערים חשמליים ושליטה דיגיטלית בהם ועוד. מטבע הדברים העלויות משתנות ורחוקות זו מזו ביחס לצרכים והאתגרים אותם מספק כל מבנה וכל ארגון.

איך רוכשים ולמי פונים?

בעולם הצרכנות בכלל ובעולם צרכנות התקשורת בפרט חשוב לפנות לחברות אשר ייעוץ וליווי מקצועי מהווה חלק מסל השירותים שלהם לא פחות מאשר מוצרי הקצה. לצד ההכוונה, הרכישה וההתקנה חשוב לוודא כי החברה מספקת גם תמיכה וליווי בתפעול המערכות וכמובן אחריות רחבה לתקינות ותפעול המערכות.