יום שלישי, 18 ביוני 2013

מדריך היכרות עם תשתיות תקשורת


תשתית מורכבת מגורמים מבניים המספקים מסגרת לתמיכה במערכות גדולות. נהוג להבחין בין תשתיות אזרחיות, עירוניות או ציבוריות, אך כיום ישנן תשתיות פרטיות המופעלות על ידי גורמים מקצועיים. תשתיות תקשורת הן למעשה ערוצים רשמיים ולא רשמיים המאפשרים תקשורת נתונים. בעזרת נתונים אלו ניתן לשפר את פתרונות הבקרה והמחשוב של העסק, לשדרג את הקשר עם לקוחות במקומות שונים בעולם, ולהבטיח התאמה מדויקת לצרכי הארגון.


תשתיות תקשורת - אברי אלקטרוניקה


פעולות כמו הקמה ופיקוח על תשתיות מתבצעות על ידי גורם מקצועי המכיר את התחום. אין אפשרות להקים תשתית באופן עצמאי, בעיקר כאשר מדובר על ארגון גדול המשרת לקוחות, נותני שירותים, עובדים ועוד. התשתית היא הבסיס של העסק, ולכן כדאי להשקיע בה כבר מהרגע הראשון. תשתית לא יציבה פוגעת בצורה אנושה בעסק, ועשויה ליצור נזקים בלתי הפיכים.


סוגים של פתרונות תקשורת



יש מספר פתרונות תקשורת אותם ניתן לקבל לאחר הקמת תשתית מאוזנת ואיכותית:

  • -          חדרי מחשב – חדרים אלו כוללים ארונות שרתים ותקשורת, חיבורים לתשתיות וסיבים אופטיים. המטרה של חדרים אלו היא לאפשר את תקשורת הנתונים בתוך העסק ומחוצה לו מבחינה טכנית, וזאת ללא חיווט מיותר או סרבול בסביבת העבודה.


  • -          סיבים אופטיים - קישור בין מבנים על ידי יצירת תשתית סיבים אופטיים על מנת לאפשר העברת מידע בצורה יעילה ללא מעורבות של גורם חיצוני. הסיבים משמשים בתור עורקי תקשורת מרכזיים, ואינם דורשים תחזוקה שוטפת מצד בעלי הארגון או העסק.


  • -          טלוויזיות במעגל סגור – מערכות אלו מתאימות לעסק המעוניין לצפות במתרחש במקומות שונים במשך 24 שעות, ואף לתעד את התמונות. ניתן לחבר לכל מערכת טלוויזיה במעגל סגור מאות מצלמות, ואף להתאים אותן אל צרכים המוגדרים מראש. בניגוד למה שנהוג לחשוב, הטלוויזיות הן לא צורך של תחום האבטחה בלבד, וכיום מנצלים אותן גם בתחומי היי טק, תעשייה כבדה ועוד.


  • -          התאמה אישית של פתרונות – מערכות קשר מקצועיות יכולות להיות יעילות רק במידה, והן מאופיינות על פי צרכי הלקוח. ניתן לתאם פגישת יועץ עם מומחים לתשתיות תקשורת, לשמוע על פתרונות מדף קיימים, ולקבל חוות דעת והמלצות על פתרונות נוספים.


תשתיות תקשורת מציינות במידה מסוימת את האופן בו ארגונים וחברות יתקשרו בעתיד. בשנים האחרונות החלו התשתיות לצבור תאוצה, וכיום אין כמעט עסק גדול שלא נעזר בתשתית המתאימה לצרכיו. על מנת לייעל את מערכות התקשורת יש לפעול על פי תקנים בינלאומיים, ולהקפיד על תווי תקן של מכון התקנים הישראלי. בקרת איכות גבוהה על העבודות מהרגע הראשון מונעת עוגמת נפש, ומבטיחה את היציבות של התשתית ושל התקשורת.

לסיכום, תשתיות תקשורת הן חלק מנושא רחב הדורש התייחסות מצד מנהלים, עובדים ולקוחות. בדקו אילו פתרונות תקשורת מתאימים לכם, והתייעצו עם גורם מקצועי על מנת להתקין אותם בארגון.


יום רביעי, 5 ביוני 2013

כל מה שצריך לדעת על מערכות גילוי אש ועשן


חוק רישוי עסקים משנת 1968 מחייב בתי עסק בקבלת רישיון. מטרת הרישיון היא להבטיח כי בעלי העסק ביצעו את כל המוטל עליהם מבחינת סידורי הבטיחות, בריאות העובדים ובריאות הציבור. בנוסף, עסק הנדרש להציג רישיון עסק חייב לקבל אישור משירותי הכבאות. בעל העסק צריך לדאוג לנוכחותן של מערכות גילוי אש ועשן, מערכות כיבוי, וכל מערכת אחרת המיועדת להתמודדות עם סיכונים מן הסוג הזה.

מערכות גילוי אש ועשן נחשבות תנאי לשמירה על בטיחות הציבור. ללא מערכות יכולות גם שריפות קטנות בתוך עסק משרדי או התלקחות בלתי מבוקרת בתוך מפעל לגרום נזקים בלתי הפיכים ולסכן חיי אדם. במקביל להגשת בקשה במחלקת רישוי עסקים צריך בעל העסק להיבדק על ידי שירותי הכבאות. הבדיקה של שירותי הכבאות כוללת מלבד בקרה על מערכות גילוי אש ועשן מספר פרמטרים נוספים:

  • -          בדיקת סוג העסק ואופי הפעולה שלו
  • -          כמות האנשים המקסימאלית הנמצאים בעסק או יכולים להימצא בו ברגע נתון
  • -          שטחו של העסק
  • -          תכולת העסק ומידת דליקותו של הציוד
  • -          בטיחות המבנה

סעיפים אלו עוזרים לשירותי הכבאות לגבש דעה על העסק, ולספק לו אישור עבודה. בהתאם לבדיקות קובעים שירותי הכבאות אילו מערכות חייבות להימצא בעסק כתנאי לקבלת רישיון. על שירותי הכיבוי לוודא את תקינות המערכות, לערוך ביקורות תקופתיות, ולהסמיך את הגורמים הרלוונטיים לקבלת אחריות במצבי חירום.

סוגי מערכות


קיים מגוון רחב של מערכות גילוי אש ועשן, ובעלי עסק נדרשים לכך עוד בשלב התכנון ההנדסי, העיצוב והאדריכלות. על מנת למנוע נזקים כלכליים ולקצר תהליכים כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע, ולברר אילו מבין המערכות ישרתו את העסק בצורה הטובה ביותר. במסגרת קבלת רישיון עסק נהוג לבחור בין מספר מערכות פופולאריות:

א. גלאי עשן – זהו אמצעי כיבוי אש מינימאלי הנדרש בכל בית עסק. ניתן למצוא אותו גם בבתים פרטיים, תפקידו לזהות עשן בהקדם ולספק לשוהים זמן להימלט.

ב. מטפים – כמו גלאי האש, גם המטפים הם חלק ממערכת הנדרשת לקבלת רישיון כמעט בכל בית עסק. המטפים מסוגלים לצמצם את כמות האש במקרה שריפה, ולצמצם את ההתפשטות עד הגעת כוחות הכיבוי וההצלה.

ג. מערכת ספרינקלרים – את הסוג הזה של אמצעי כיבוי ניתן למצוא בעיקר בעסקים גדולים והומי אדם. רישיון העסק דורש התקנת ספרינקלרים המשמשים כמערכת התזת מים באופן מיידי.

ד. דלתות מחוסמות אש וצינורות כיבוי – מערכות אלו מבטיחות קבלת רישיון עסק במפעלים המתעסקים עם חומרים דליקים.

מערכות הגילוי והכיבוי בבתים פרטיים מצומצמות יותר מאלו שניתן למצוא בעסקים, אך החשיבות שלהן זהה.


לסיכום, כל עסק בישראל נדרש להוציא רישיון המותנה בהימצאותן של מערכות גילוי אש ועשן. יש להתייעץ עם מומחים לתחום הכיבוי, לבחור את המערכת המתאימה, ולצייד את העסק או הבית למען שמירה על ביטחון הציבור.