יום רביעי, 6 בנובמבר 2013

איך לבחור מצלמת אבטחה?


יש הרבה סוגים של מצלמות אבטחה, ולא כל הלקוחות יודעים כיצד לבחור את המוצר האופטימאלי עבורם. שיפורים טכנולוגיים, מחירים נוחים ובעיקר היצע מרשים יכולים להפוך את התהליך של בחירת מצלמה לארוך ומתסכל. מצד שני, הקפדה על מספר כללים ודגשים עשויה לחסוך זמן, משאבים וכסף.


איך לבחור מצלמת אבטחה


בעל עסק או לקוח פרטי השואלים איך לבחור מצלמת אבטחה חייבים להתחיל בהגדרה של צרכים ומטרות. לכל לקוח יש צרכים אחרים עליהם באות המצלמות לענות. בעלי עסקים זקוקים למצלמות אבטחה על מנת למנוע גניבות של לקוחות ועובדים, בעוד אדם פרטי ישתמש במצלמה לצורך הרתעה ומניעת פריצות. מעבר לכך, הגדרה של צרכים תעזור לגבש סדר גודל של השקעה ותקציב. אפשר להתייעץ עם אנשי מקצוע לגבי צרכים ומטרות, לבחון מספר אלטרנטיבות או להתרשם ממפרט טכני של מצלמה טרם קבלת החלטה סופית.

בדיקות לפני בחירת מצלמת אבטחה


השלב השני בשאלה איך לבחור מצלמת אבטחה דורש בדיקות. ראשית, בחירה של מצלמות אבטחה מתבצעת על פי תנאי הסביבה והקריטריונים הבאים:

  • -          תאורה
  • -          מרחקים בין מצלמות או בין המצלמות למושאי הצילום
  • -          מיקום המצלמות
  • -          תנאים סביבתיים אנושיים


יש צורך בסנכרון בין כל המרכיבים הללו על מנת לשפר את חווית הצפייה, ולהפיק את המיטב ממצלמות אבטחה איכותיות. שנית, יש להכיר בשינויים המתרחשים בתוך האיזור המצולם במהלך היום. תנאי התאורה משתנים ולכן המצלמה חייבת להיות ממוקמת בצורה אסטרטגית. סינוור אינו מאפשר צילום איכותי, וברוב המקרים ימנע לחלוטין את הצפייה. מלבד מיקום, פתרון נוסף לסינוור הוא שימוש באמצעים טכנולוגיים הנמצאים בתוך המצלמה עצמה:

  • -          עדשה עם צמצם אוטומטי
  • -          BLC – חיפוי תאורה אחורית
  • -          AGC – בקרת תאורה אוטומטית
  • -          AWB – איזון לובן אוטומטי


כפי שניתן להבין, גם כאן הגדרה ראשונית של הצרכים והתנאים הסביבתיים עוזרים בזיהוי של מצלמת אבטחה מושלמת. לא חייבים להכיר את כל המושגים המקצועיים המלווים את תחום המצלמות, אולם התעניינות לגבי התכונות הבסיסיות בהחלט יכולה להועיל.

רגישות לאור ואפשרויות צילום בלילה


לא רבים יודעים זאת, אך כל מצלמה בנויה על מנת לעבוד ברגישות אור מסוימת. אין מצלמה אחת הפועלת בצורה דומה כנגד כל רגישויות האור. בכל מקרה, רגישות האור במצלמה נמדדת על פי יחידות הנקראות LUX. כל יחידה מבטאת מידת רגישות לאור, ולכן מצלמות ברמה של 0 LUX מסוגלות לצלם בחושך מוחלט. אלו מצלמות יקרות מאוד המומלצות למי שכמובן מרבה לצלם בחושך.

באופן כללי, אפשרויות צילום בלילה מתחלקות לשתיים: שימוש בתאורה חיצונית או שימוש במצלמות עם לדים אינפרא אדום. האפשרות הראשונה עדיפה, בעיקר משום ששימוש בתאורה חיצונית מבטיח עמידות לאורך זמן רב. לבסוף כדאי להתאים את עדשות המצלמה ביחס לשטח הצילום, ולהתייחס למצלמות מוסלקות או מצלמות אנטי ואנדליות המוגנות מפני פגיעה פיזית.


לסיכום, מי ששואל איך לבחור מצלמת אבטחה חייב לקחת בחשבון שורה ארוכה של שיקולים ובדיקות. כדאי לבצע את תהליך הבחירה בליווי אנשי מקצוע, וכך ליהנות מהפוטנציאל האדיר של מצלמות אבטחה ברמה גבוהה. 

יום שלישי, 8 באוקטובר 2013

החשיבות של חוות שרתים מסודרת


כל ארגון מודרני מכיר היטב את התלות בחוות שרתים פעילה, יעילה, מהירה, נגישה ונוחה. יחד עם זאת, רוב בעלי העסקים אשר אינם מתמחים בתשתיות תקשורת, ופתרונות טכנולוגיים אינם מעניקים מספיק מקום לסדר ולארגון של חוות שרתים. רובנו מתייחסים אל החווה בתור פלטפורמה סטנדרטית להצבה של מחשבים, חיווטים ורכיבים, בעוד בפועל הסדר והארגון קובעים במידה לא מבוטלת את אופי הפעילות של מערך התקשורת כולו.

חוות שרתים מסודרת


על מנת להקים חווה ברמה גבוהה יש לשים דגש על הנקודות הבאות:

א. בחירת חברה להקמת חווה – חברה אשר עוסקת בהקמה וארגון של חוות צריכה בראש ובראשונה להכיר את הדרישות של עסקים וארגונים בכל סדר גודל. עליה להתמחות במערכות תקשורת, להחזיק בהמלצות רלוונטיות, ולהקצות אנשי מקצוע מיומנים אשר זמינים לטיפול בבעיות.

ב. בטיחות – תווי תקן בטיחותיים יכולים לעזור לארגון למנוע תקלות ונזקים בלתי הפיכים. חוות שרתים מכילה סוגים רבים של מערכות חשמליות, וכל חיבור לא נכון יכול ליצור דליקה. יש להתחשב בתווי התקן הבטיחותיים, לשמור על כל אחד מהם, ובמידת הצורך לערב קציני בטיחות מוסמכים.

ג. ייעוץ והכוונה – גם בעלי העסקים המצליחים ביותר לא יכולים לנהל לבדם את הנושא של פתרונות ותשתיות תקשורת. בארגוני היי טק לדוגמא המנהלים מכירים היטב את החשיבות של חווה מסודרת, אך אפילו הם זקוקים לייעוץ והכוונה. התנהלות יעילה תאפשר להם להציב שורת משימות, ולקבל פתרון יעיל ומהיר לכל צורך.

מסדרים את החווה ומונעים נזקים


חוות שרתים מסודרת אמורה לעזור לעובדי הארגון להתנהל בתוך חדר התקשורת. ככל שהחווה מסודרת יותר, כך קל למצוא רכיבים תקולים, לשפר חיווטים או להחליף מערכות טכנולוגיות בלויות. קיים קשר אדוק בין הסדר והארגון בחווה לבין קריסה של אתרי אינטרנט. מעבר לכך, חווה שאינה מסודרת או מאורגנת פוגעת במוניטין של הארגון, ומצביעה על חוסר מקצועיות.

בעזרת מערכות תקשורת ומתח נמוך ניתן להבטיח את האינטראקציה בין העובדים, מול הספקים או עם הלקוחות. כמו בכל תשתית ארגונית אחרת, גם שרתים ופתרונות תקשורת אחרים זקוקים לסדר ולארגון על מנת להביא לידי ביטוי את היכולות שלהם. היעדר ארגון מן הסוג הזה פוגע בפוטנציאל של החווה ומביא לשורה ארוכה של השלכות:

-          צבירת אבק
-          קריסת מערכות
-          קצר בין חוטים
-          אתר אינטרנט מסורבל ואיטי
-          עודף חום
-          היעדר בקרה ופיקוח
-          עיכוב בעת טיפול בבעיות


את כל ההשלכות הללו ניתן לפתור בקלות בעזרת שמירה על סדר וארגון. מצד שני, יש צורך בנוכחות של חברה מקצועית אשר יודעת לבצע את הסדר והארגון מבלי לפגוע בחיווט הקיים. אפשר להתייעץ עם חברה כזו לקראת מעבר של הארגון למשרדים חדשים, בעת ביצוע שיפוץ או בכל מקרה בו אתר האינטרנט קורס לעיתים קרובות. לסיכום, הקפידו על סדר בחוות השרתים שלכם, וגם אתר האינטרנט שלכם יוכל להצטרף אל מיליוני אתרים מהירים ויעילים. 

יום רביעי, 2 באוקטובר 2013

אינטגרטור - מה תפקידו?


תשתיות תקשורת ברמה גבוהה עוזרות לארגון להתנהל מול עובדים, לקוחות, ספקים וקולגות. יש מגוון עצום של תשתיות ורשתות ולא תמיד השירותים ניתנים על ידי גורם אחד. על מנת לסנכרן בין כל הגורמים המעורבים ביצירת תהליך התקשורת המסורתית, הטכנולוגית והדיגיטלית של העסק, יש צורך בבעל מקצוע בשם אינטגרטור.


תשתיות תקשורת וחוות שרתים



התפקיד של אינטגרטור הוא למעשה לבצע סנכרון, אינטגרציה, בין מספר מוצרים, וזאת על מנת לתת פתרון כולל ללקוח. ארגונים גדולים מעסיקים אינטגרטור עצמאי הכפוף למחלקת הפיתוח והטכנולוגיה של החברה. לעומת זאת, בלא מעט ארגונים ניתן למצוא מיקור חוץ של שירותי אינטגרציה מן הסוג הזה.

ברמה המעשית עונה אינטגרטור על שורה ארוכה של צרכים:

-          
      תקשורת בין רכיבים
-          מעבר נתונים
-          פתרון אבטחה כולל
-          פתרונות מיידים עבור בעיות חומרה
-          תמיכה טכנית
-          תיאום בין מספק ספקים
-          מתן אחריות ושירות

הקשר בין אינטגרטור לבין תשתיות תקשורת בארגון


הבנה של מערך תשתיות תקשורת בארגונים עוזרת לחדד את התפקיד והחשיבות של אינטגרטור בכל ארגון מודרני. ראשית, יש לזכור כי התשתיות בנויות על סמך פתרונות תקשורת ספציפיים. חדרי מחשב לדוגמא הם הפלטפורמה שעליה ניתן לבנות תשתית יציבה ומהירה. חדרים אלו כוללים ארונות שרתים ותקשורת, חיבור לתשתיות רשת מחשבים וסיבים אופטיים. במסגרת הגדרות התפקיד של אינטגרטור הוא אמנם אינו נדרש להקים או לטפל בחדר המחשבים, אך הוא ללא ספק צריך להכיר אותו, ולהמליץ על בנייה נכונה של חדר יעיל.

שנית, תשתיות מחשבים דורשות שורה ארוכה של רכיבים טכניים כגון סיבים אופטיים, מערכות טלוויזיה במעגל סגור, כריזה בחירום וכדומה. הסנכרון המלא בין הפתרונות הללו הוא מנת חלקו של אינטגרטור מוסמך ומיומן. כאן כדאי להדגיש כי עיקר התפקיד של אינטגרטור מתרכז ברמת הנתונים, אולם לעיתים קרובות הוא נדרש להביע את דעתו גם לגבי פתרונות התקשורת הקיימים בארגון.

התאמה אישית של שירותי אינטגרטור


היבט נוסף דרכו ניתן לבחון את התפקיד של אינטגרטור בהקשר של תשתיות תקשורת הוא התאמה אישית. כמעט לכל ארגון יש צרכים ודרישות ספציפיות. יש ארגונים העוסקים במסחר אלקטרוני, וזקוקים לפתרון המורכב ממערכת מלאי של חברה מסוימת, מערכת ניהול תוכן של חברה אחרת, מסד נתונים של חברה שלישית, ושירותי חיוב של חברה חדשה לחלוטין. הדרך יחידה לבצע את הסנכרון הזה היא להפקיד את המשימה בידיים של איש מקצוע מנוסה.


במילים אחרות, פעילות מוצלחת של תשתיות תקשורת תלויות במידה רבה בהפעלה נכונה. גם הפתרונות והתשתיות המתקדמים ביותר בעולם עשויים לרדת לטמיון בהיעדר מערך הפעלה ופיקוח. התפקיד של אינטגרטור מדגיש את החשיבות של ניהול תשתיות, עוזר לארגון ולעסק להתפתח ותורם למערך הטכנולוגי הכללי. חשוב לפנות אל חברות המתמחות במערכות תקשורת ומתח נמוך, ולברר לגבי אינטגרטור המכיר את תפקידו היטב. 

יום רביעי, 11 בספטמבר 2013

כל מה שצריך לדעת על תשתית תקשורת



תשתית תקשורת כוללת את כל ערוצי התקשורת הרשמיים והלא רשמיים, כלי הפיתוח, התוכנות, החומרות ואמצעי תקשורת הנתונים הנמצאים בתוך מסגרת מסוימת. אפשר למצוא תשתיות תקשורת בבתים פרטיים, אך ברוב המקרים מתייחס המושג אל עסקים, פירמות וארגונים בכל סדר גודל.

תשתיות תקשורת



בעזרת התשתית ניתן לייצר תקשורת מהירה ונוחה עם גורמים בתוך העסק ומחוצה לו. התשתית תקבע בין היתר את הדינאמיקה מול הלקוחות, בין העובדים, מהדרגים הגבוהים כלפי מטה וההיפך. אף עסק לא יכול להרשות לעצמו לוותר על תקשורת איכותית, ולכן כדאי להשקיע בהקמת תשתית יציבה, מאוזנת וחסכונית לצורך 
העברת הנתונים השונים.

פתרונות תקשורת להשלמת התשתית


בעזרת תשתית ניתן להשיג פתרונות תקשורת שונים, ולהשתמש בהם לצרכי החברה או העסק. פתרונות אלו תלויים באמצעים הבאים המרכיבים את התשתית כולה:

א. חדרי מחשב – זהו הבסיס של התשתית, לב הפעילות ומרכז הנתונים. בתוך חדרי מחשב ישנם ארונות שרתים ותקשורת, חיבור פיזי לתשתיות חשמל ורשת מחשבים או סיבים אופטיים. בעת הקמת החדר יש להקפיד על חיוות מסודר ונכון, על מנת שלא להפריע להתנהלות בתוך החדר או לנראות שלו כלפי חוץ.            

ב. סיבים אופטיים – רוב התשתיות המודרניות מבוססות על סיבים אופטיים. סיבים אלו מעבירים נתונים מהר יותר מהכבלים הרגילים, יש להם יכולת עמידות מרשימה, וניתן לקשר בעזרתם בין מבנים מרוחקים. הם מונעים את הצורך בגורם חיצוני ומשאירים את כל נתוני התקשורת בתוך העסק. בנוסף, סיבים אופטיים עונים על צרכי בטיחות מתקדמים, ולכן מתאימים למוסדות סגורים.

ג. טלוויזיה במעגל סגור ומערכות כריזה – תשתית תקשורת כוללת גם אמצעים טכניים כגון טלוויזיה במעגל סגור, מערכות כריזה וכדומה. התפקיד של הטלוויזיות הוא לאפשר צפייה במתרחש בתוך העסק, בעוד מערכות הכריזה משמשות למצבי מלחמה, שריפה או כל סיטואציית חירום אחרת.

מה זה אינטגרטור?


תשתית תקשורת יכולה לפעול כהלכה רק לאחר סנכרון מלא בין כל המוצרים. האדם או החברה אשר אחראיים על פעילות מן הסוג הזה נקראים "אינטגרטור", והם עוברים הסמכה מיוחדת על ידי אנשי מקצוע מיומנים. אינטגטור מבצע את האינטגרציה הדרושה בין כל מוצרי התקשורת במטרה לתת מענה לצרכי הלקוח. אינטגרטור דואג לאיכות התקשורת, למהירות העברת הנתונים, לפעילות הרכיבים ותפקודם, לפתרון האבטחה הכולל, לחומרה, לתמיכה ועוד.

חברה המספקת שירותי אינטגרציה ופתרונות תקשורת דואגת לתיאום בין כל הספקים, ומאפשרת ללקוח קבלת אחריות מגוף אחד בלבד. זהו יתרון משמעותי עבור עסק מודרני, ולכן כדאי לבחור אינגרטור ופתרונות תקשורת על פי קבלת המלצות, תעודות והתרשמות אישית.

לסיכום, תשתיות התקשורת נמצאות כל הזמן מסביבנו, אך אנחנו בדרך כלל חושבים עליהן רק בעת תקלות. על מנת למנוע את התקלות הללו, בעיקר בסביבה עסקית אך גם בתחום הפרטי, יש לפנות אל חברות מקצועיות אשר מתפקדות בתור אינטגרטור מיומן. 

יום רביעי, 24 ביולי 2013

אז מה חדש בעולם מערכות האזעקה?


מוצר חדש בתחום מערכות האזעקה, משלב אלמנטים של ביטחון ולייף-סטייל לבתים פרטיים ולעסקים. המוצר נקרא Advisor והוא מגיע מבית Interlogix ויהיה זמין להזמנה בהמשך השנה הקרובה לאינטגרטורים בתחום. 
מערכות אזעקה - אברי אלקטרוניקה




למוצר מסך מגע צבעוני המאפשר שליטה נוחה וקלה בתכונותיו, וניתן להתאימו לכל בית אב בהתאם לדרישות ולאילוצים בשטח.

ניתן יהיה לבחור מתוך מספר תכניות אבטחה ולשלוט במערכת האזעקה גם מרחוק. 
ניתו יהיה לשלוט בנעילת דלתות, תאורה, מיזוג ומוצרי חשמל שונים. 

מעוניינים ועדיין אין לכם את כל המידע? בואו לקרוא עוד על מערכות האזעקה המוצעות להתקנה אצלנו 

יום רביעי, 17 ביולי 2013

כל מה שצריך לדעת על חוות שרתים


המטרה של חוות שרתים היא לרכז פעילות של מספר שרתים, ולאפשר ביצוע מהיר ויעיל יותר של העברת נתוני תקשורת. החווה מתוכננת כמו אשכול מחשבים ומבחינה פיזית דורשת חדר ייעודי, מקורר ומאוורר. לעיתים מאובזרת החווה במתגים לצורך ניתוב התקשורת, כאשר בכל מקרה מחייבת הפעילות כמות גדולה של חיבורים, כבלים ועוד. השימוש הנפוץ ביותר בחווה הוא לשם אחזקה של אתרי אינטרנט או שירותי אירוח אתרים. כל אתר אינטרנט בעולם מחובר בצורה כזו או אחרת לשרת, ודורש אחסון איכותי על מנת להיות זמין עבור הגולשים.

חוות שרתים  - לפני



ההבדל בין השרתים נעוץ בעיקר בצרכים של הלקוח. ישנם בעלי עסקים או נותני שירותים המסתפקים בכמות מצומצמת של אחסון אתרים, לעומת אחרים הזקוקים לפלטפורמה רחבה ויציבה יותר. מעבר לכך, עסקים גדולים עוברים לשימוש בחווה במקום להישען על היכולות של מחשבים מרכזיים בלבד.

יש מספר תקלות המערבות שימוש רצוף בחוות שרתים, ולכן כדאי להכיר את הפתרונות הנפוצים:

  • -          שמירה על מוכנות בעזרת יצירת כפילות
  • -          אישכול של השרתים וריכוזם תחת מחשב מתאים
  • -          שמירה גמישות בהגדרות המחשבים על מנת להתמודד עם תקלות בלתי צפויות
  • -          הקצאת שני שרתים או יותר עבור אותה משימה וזאת לצרכי גיבוי


קירור החווה ושמירה על פעילות תקינה


חוות שרתים - אחרי



בניגוד למה שנהוג לחשוב, הפעילות של החווה לא תלויה רק ביכולות הטכניות של השרתים או המחשבים. הגודל והיכולות של החווה מוגבלים בראש ובראשונה על ידי ביצוע מערכת הקירור או אספקת החשמל. במילים אחרות, חוות שרתים הקורסת לעיתים קרובות דורשת חישוב מחדש של האיזור בו היא נמצאת, ולא רק תכנות או שינוי הגדרות. עוצמת החישוב או מאפייני המחשבים הנמצאים בחווה הם פרמטרים מרכזיים, אך הם תלויים במידה רבה בסביבה הפיזית ובפוטנציאל השירות אותו היא מספקת.
על מנת למדוד את הביצועים של מערכות המצויות בחווה יש לחלק את הביצועים ליחידות הספק ולא לביצועי מעבד. זאת בניגוד למדידת ביצועים של מחשב אישי, טלפון נייד או מחשב לוח, בהם הביצועים של המעבד הם אלו שמהווים את התנאי המרכזי לפעילותו התקינה של המוצר.

כיצד נראית החווה?


המידע אותו אנו מקבלים במהלך גלישה באינטרנט מגיע הלכה למעשה ממיליוני שרתים שונים ברחבי העולם. כל המידע הזה שוכן בכונן קשיח בתוך מחשב הקרוי "שרת", אך מחשב זה לבדו אינו יכול לתפקד כהלכה עבור כל הגולשים בו זמנית. את השרתים יש לאחסן יחד במרכזי מידע שהותאמו לכך על ידי אנשי מקצוע. התנאים הדרושים עבור אחסון כזה הם בין היתר אלו:

  • -          מיזוג אוויר
  • -          מערכות חשמל עמידות
  • -          גיבוי של 24 שעות, 7 ימים בשבוע
  • -          אבטחה פיזית וטכנולוגית
  • -          סדר ובקרה



לסיכום, חוות שרתים היא כלי אותו רוב גולשי האינטרנט לא מכירים, וזאת למרות שהם עושים בו שימוש נרחב. מצד שני, בעלי עסקים ואתרים חייבים להכיר את הנושא על מנת לשפר את השירות שהם מספקים. 

יום שלישי, 18 ביוני 2013

מדריך היכרות עם תשתיות תקשורת


תשתית מורכבת מגורמים מבניים המספקים מסגרת לתמיכה במערכות גדולות. נהוג להבחין בין תשתיות אזרחיות, עירוניות או ציבוריות, אך כיום ישנן תשתיות פרטיות המופעלות על ידי גורמים מקצועיים. תשתיות תקשורת הן למעשה ערוצים רשמיים ולא רשמיים המאפשרים תקשורת נתונים. בעזרת נתונים אלו ניתן לשפר את פתרונות הבקרה והמחשוב של העסק, לשדרג את הקשר עם לקוחות במקומות שונים בעולם, ולהבטיח התאמה מדויקת לצרכי הארגון.


תשתיות תקשורת - אברי אלקטרוניקה


פעולות כמו הקמה ופיקוח על תשתיות מתבצעות על ידי גורם מקצועי המכיר את התחום. אין אפשרות להקים תשתית באופן עצמאי, בעיקר כאשר מדובר על ארגון גדול המשרת לקוחות, נותני שירותים, עובדים ועוד. התשתית היא הבסיס של העסק, ולכן כדאי להשקיע בה כבר מהרגע הראשון. תשתית לא יציבה פוגעת בצורה אנושה בעסק, ועשויה ליצור נזקים בלתי הפיכים.


סוגים של פתרונות תקשורת



יש מספר פתרונות תקשורת אותם ניתן לקבל לאחר הקמת תשתית מאוזנת ואיכותית:

  • -          חדרי מחשב – חדרים אלו כוללים ארונות שרתים ותקשורת, חיבורים לתשתיות וסיבים אופטיים. המטרה של חדרים אלו היא לאפשר את תקשורת הנתונים בתוך העסק ומחוצה לו מבחינה טכנית, וזאת ללא חיווט מיותר או סרבול בסביבת העבודה.


  • -          סיבים אופטיים - קישור בין מבנים על ידי יצירת תשתית סיבים אופטיים על מנת לאפשר העברת מידע בצורה יעילה ללא מעורבות של גורם חיצוני. הסיבים משמשים בתור עורקי תקשורת מרכזיים, ואינם דורשים תחזוקה שוטפת מצד בעלי הארגון או העסק.


  • -          טלוויזיות במעגל סגור – מערכות אלו מתאימות לעסק המעוניין לצפות במתרחש במקומות שונים במשך 24 שעות, ואף לתעד את התמונות. ניתן לחבר לכל מערכת טלוויזיה במעגל סגור מאות מצלמות, ואף להתאים אותן אל צרכים המוגדרים מראש. בניגוד למה שנהוג לחשוב, הטלוויזיות הן לא צורך של תחום האבטחה בלבד, וכיום מנצלים אותן גם בתחומי היי טק, תעשייה כבדה ועוד.


  • -          התאמה אישית של פתרונות – מערכות קשר מקצועיות יכולות להיות יעילות רק במידה, והן מאופיינות על פי צרכי הלקוח. ניתן לתאם פגישת יועץ עם מומחים לתשתיות תקשורת, לשמוע על פתרונות מדף קיימים, ולקבל חוות דעת והמלצות על פתרונות נוספים.


תשתיות תקשורת מציינות במידה מסוימת את האופן בו ארגונים וחברות יתקשרו בעתיד. בשנים האחרונות החלו התשתיות לצבור תאוצה, וכיום אין כמעט עסק גדול שלא נעזר בתשתית המתאימה לצרכיו. על מנת לייעל את מערכות התקשורת יש לפעול על פי תקנים בינלאומיים, ולהקפיד על תווי תקן של מכון התקנים הישראלי. בקרת איכות גבוהה על העבודות מהרגע הראשון מונעת עוגמת נפש, ומבטיחה את היציבות של התשתית ושל התקשורת.

לסיכום, תשתיות תקשורת הן חלק מנושא רחב הדורש התייחסות מצד מנהלים, עובדים ולקוחות. בדקו אילו פתרונות תקשורת מתאימים לכם, והתייעצו עם גורם מקצועי על מנת להתקין אותם בארגון.


יום רביעי, 5 ביוני 2013

כל מה שצריך לדעת על מערכות גילוי אש ועשן


חוק רישוי עסקים משנת 1968 מחייב בתי עסק בקבלת רישיון. מטרת הרישיון היא להבטיח כי בעלי העסק ביצעו את כל המוטל עליהם מבחינת סידורי הבטיחות, בריאות העובדים ובריאות הציבור. בנוסף, עסק הנדרש להציג רישיון עסק חייב לקבל אישור משירותי הכבאות. בעל העסק צריך לדאוג לנוכחותן של מערכות גילוי אש ועשן, מערכות כיבוי, וכל מערכת אחרת המיועדת להתמודדות עם סיכונים מן הסוג הזה.

מערכות גילוי אש ועשן נחשבות תנאי לשמירה על בטיחות הציבור. ללא מערכות יכולות גם שריפות קטנות בתוך עסק משרדי או התלקחות בלתי מבוקרת בתוך מפעל לגרום נזקים בלתי הפיכים ולסכן חיי אדם. במקביל להגשת בקשה במחלקת רישוי עסקים צריך בעל העסק להיבדק על ידי שירותי הכבאות. הבדיקה של שירותי הכבאות כוללת מלבד בקרה על מערכות גילוי אש ועשן מספר פרמטרים נוספים:

  • -          בדיקת סוג העסק ואופי הפעולה שלו
  • -          כמות האנשים המקסימאלית הנמצאים בעסק או יכולים להימצא בו ברגע נתון
  • -          שטחו של העסק
  • -          תכולת העסק ומידת דליקותו של הציוד
  • -          בטיחות המבנה

סעיפים אלו עוזרים לשירותי הכבאות לגבש דעה על העסק, ולספק לו אישור עבודה. בהתאם לבדיקות קובעים שירותי הכבאות אילו מערכות חייבות להימצא בעסק כתנאי לקבלת רישיון. על שירותי הכיבוי לוודא את תקינות המערכות, לערוך ביקורות תקופתיות, ולהסמיך את הגורמים הרלוונטיים לקבלת אחריות במצבי חירום.

סוגי מערכות


קיים מגוון רחב של מערכות גילוי אש ועשן, ובעלי עסק נדרשים לכך עוד בשלב התכנון ההנדסי, העיצוב והאדריכלות. על מנת למנוע נזקים כלכליים ולקצר תהליכים כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע, ולברר אילו מבין המערכות ישרתו את העסק בצורה הטובה ביותר. במסגרת קבלת רישיון עסק נהוג לבחור בין מספר מערכות פופולאריות:

א. גלאי עשן – זהו אמצעי כיבוי אש מינימאלי הנדרש בכל בית עסק. ניתן למצוא אותו גם בבתים פרטיים, תפקידו לזהות עשן בהקדם ולספק לשוהים זמן להימלט.

ב. מטפים – כמו גלאי האש, גם המטפים הם חלק ממערכת הנדרשת לקבלת רישיון כמעט בכל בית עסק. המטפים מסוגלים לצמצם את כמות האש במקרה שריפה, ולצמצם את ההתפשטות עד הגעת כוחות הכיבוי וההצלה.

ג. מערכת ספרינקלרים – את הסוג הזה של אמצעי כיבוי ניתן למצוא בעיקר בעסקים גדולים והומי אדם. רישיון העסק דורש התקנת ספרינקלרים המשמשים כמערכת התזת מים באופן מיידי.

ד. דלתות מחוסמות אש וצינורות כיבוי – מערכות אלו מבטיחות קבלת רישיון עסק במפעלים המתעסקים עם חומרים דליקים.

מערכות הגילוי והכיבוי בבתים פרטיים מצומצמות יותר מאלו שניתן למצוא בעסקים, אך החשיבות שלהן זהה.


לסיכום, כל עסק בישראל נדרש להוציא רישיון המותנה בהימצאותן של מערכות גילוי אש ועשן. יש להתייעץ עם מומחים לתחום הכיבוי, לבחור את המערכת המתאימה, ולצייד את העסק או הבית למען שמירה על ביטחון הציבור.